1. Obiloviny obsahující lepek (tj. pšenice, žito, ječmen, oves, pšenice špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich, kromě:
    1. Glukózových sirupů na bázi pšenice včetně dextrózy
    2. Maltodextrinů na báži pšenice
    3. Glukózových sirupů na bázi ječmene
    4. Obilovin použitých pro výrobu destilátů nebo etanolu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
    1. Rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
    2. Rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřící prostředek u piva a vína
  5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich
  6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
    1. Zcela rafinovaného sójového oleje a tuku
    2. Přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního D-alfa-tokoferolu, přírodního D-alfa-tokoferol-acetátu, přírodního D-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji
    3. Fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
    4. Esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) kromě:
    1. Syrovátky použité pro výrobu destilátů nebo etanolu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje
    2. Laktikolu
  8. Skořápkové plody, tj.
    1. Mandle
    2. Lískové ořechy
    3. Vlašské ořechy
    4. Kešu ořechy
    5. Para ořechy
    6. Makadamie a též ořechy Queensland a výrobky z nich, kromě skořápkových plodů použitých pro výrobu destilátů nebo etanolu zemědělského původu pro lihoviny a jiné alkoholické nápoje. 28.11.2007 CS Úřední věstník Evropské unie L310/14
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10mg/kg nebo 10mg/l, vyjádřeno jako SO2
  13. Vlčí bob a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich